Colors de la Neu

Inici | Colors de la Neu

Colors de la Neu
 
 

Pareu atenció als nous colors de la neu. Us informaran en cada moment de quin és l’impacte que té la nevada sobre la xarxa viària i us indicaran quines són les pautes que heu de seguir per adaptar la conducció a l’estat de la carretera.

 

FASE GROGA

Indica la presència de neu a la carretera. En aquesta fase és obligatori l’ús de pneumàtics especials o equipaments. Circuleu per sota dels seixanta quilòmetres per hora. Reduïu  encara més la velocitat als revolts i als trams inclinats. Eviteu les maniobres brusques i augmenteu la distància de seguretat.

FASE TARONJA

Indica la presència de gel i, per tant, perill a la carretera. És obligatori l’ús de cadenes per a tots els vehicles de més de tres tones i mitja. Circuleu per sota dels cinquanta quilòmetres per hora. En aquesta fase és molt important que reduïu la velocitat als revolts i als trams inclinats, eviteu maniobres brusques i amplieu la distància de seguretat. Si el temps empitjora no continueu el viatge. No circuleu en cap concepte si no compteu amb l’equipament imprescindible, tant del vehicle com personal.

FASE VERMELLA

indica que les condicions a la carretera són molt adverses. És obligatori l’ús de cadenes per a tots els vehicles. La velocitat màxima és de trenta quilòmetres per hora. En aquesta situació, queda prohibida la circulació del transport de mercaderies de més de dinou tones. Ajorneu el desplaçament si no és imprescindible i urgent. Si circuleu, no atureu el vehicle en pendents o qualsevol altre indret que pugui obstaculitzar la circulació. Si heu d’avançar un vehicle immobilitzat, assegureu-vos bé que podeu fer la maniobra amb seguretat.

FASE NEGRA

La carretera és intransitable i el risc de quedar-vos immobilitzats a la xarxa viària durant molta estona és molt elevat. En cas de quedar-vos aturats, economitzeu el combustible i no abandoneu el vehicle si no teniu garantia d’un refugi alternatiu. Eviteu deixar el vehicle en indrets que puguin obstaculitzar el pas de les màquines llevaneu.