20è aniversari de la gestió de la Mobilitat a Andorra

Inici | 20è aniversari de la gestió de la Mobilitat a Andorra

20è aniversari de la gestió de la Mobilitat a Andorra

Torres advoca per l'ús de les noves tecnologies aplicades i l'avenç cap a una mobilitat sostenible i respectuosa per fer d'Andorra un referent en l'àmbit de la mobilitat

El ministre d'0rdenament Territorial, Jordi Torres, ha inaugurat aquest matí la jornada tècnica que se celebra amb motiu del 20è aniversari de la creació de l'Agència de Mobilitat d'Andorra.El ministre d'0rdenament Territorial, Jordi Torres, ha inaugurat aquest matí la jornada tècnica que se celebra amb motiu del 20è aniversari de la creació de l'Agència de Mobilitat d'Andorra.

La jornada, organitzada per l'Àrea de Mobilitat del Govern juntament amb la Universitat d'Andorra té per objectiu analitzar les perspectives de futur que encara el Principat en relació a la mobilitat, les infraestructures i les noves tecnologies. En aquest sentit, al llarg del matí s'han celebrat 10 conferències en les que s'han abordat aquestes temàtiques, i la jornada clourà amb una taula rodona a primera hora de la tarda.

En el seu discurs inaugural, el ministre d'0rdenament Territorial, Jordi Torres, ha recordat que l'evolució d'Andorra al segle XX ha estat estretament relacionada amb els avenços en temes de mobilitat, com són l'obertura de les carreteres que van estructurar Andorra i que van connectar-la amb els països veïns. El ministre ha afegit que gràcies a la bona gestió que durant 20 anys s'ha fet des de l'Agència de Mobilitat el trànsit ha deixat de ser el principal problema social al país, com ho era en el passat.

Pels reptes de futur de la mobilitat a Andorra, Jordi Torres, ha advocat per què aquesta s'orienti cap a la utilització de les noves tecnologies aplicades, i sigui sostenible i respectuosa amb el medi ambient, per convertir el Principat en referent en aquest àmbit.

Segons el ministre, les peculiaritats del país fan que Andorra sigui un lloc ideal per implementar sistemes de mobilitat integrada i intel·ligent, posant l'èmfasi en les noves tecnologies, i permet que el Principat sigui un laboratori i estigui a l'avantguarda de les noves tendències en mobilitat urbana. Així mateix, el ministre d'0rdenament Territorial, ha ressaltat que també cal concentrar els esforços en la reducció d'emissions de CO2, entre elles les provinents de la circulació de vehicles per aconseguir una mobilitat sostenible i respectuosa amb l'entorn natural i sumar-se així a la lluita contra el canvi climàtic. Jordi Torres també ha manifestat que s'ha d'aconseguir que la mobilitat continuï sent, en el futur, una palanca de transformació  el país en general.

La jornada tècnica amb motiu del 20è aniversari de la creació de l'Agència de Mobilitat d'Andorra s'ha celebrat a la sala d'actes de la Universitat d'Andorra. L'acte d'inauguració d'avui ha comptat amb la presència dels diferents sectors públics i privats d'Andorra involucrats en la gestió de la mobilitat al Principat.

Vídeo 20è Aniversari Mobilitat

 

Recull de premsa
Mobilitat i l'ACA fan una aposta clara pel transport sostenible
Govern vol fer el desviament de la Massana
El transport públic més barat i la bici elèctrica, reptes més propers
Jordi Torres creu que Andorra ha de ser un referent en l'àmbit de la mobilitat
Mobilitat i l’ACA fan una aposta clara pel transport sostenible
Ponències
20è aniversari de la gestió de la Mobilitat a Andorra
Canillo per a les persones. Propostes per al benestar de la població a través del disseny sostenible.
Programa d'educació viària
El Futur en la Gestió de la Mobilitat
Document
La Mobilitat Elèctrica
Automòbil Club d’Andorra 1954 - 2017
Nou model de mobilitat: multimodal, col.laboratiu i a demanda
Pla sectorial de noves infraestructures viàries